FAQ

 1. Minkälaiseen pintaan savilaastia voi laittaa?
 2. Sopiiko savilaasti märkätiloihin?
 3. Haluaisin laittaa savilaastia keittiön välitilaan, onnistuuko?
 4. Voiko savilaastiseinää pyyhkiä/pestä?
 5. Onko savilaasteista mahdollisuus saada mallipaloja?
 6. Ovatko luonnolliset rakennusmateriaalit kamalan kalliita?
 7. Voinko hankkia kauttanne pelkät materiaalit?
 8. Miksi toimitusaika voi olla jopa 8 viikkoa?
 9. Voinko noutaa itse tilaamani tuotteet?
 10. Miksei valikoimissanne ole kotimaista savea?
 11. Haluaisin mahdollisimman puhtaan ja hengittävän seinärakenteen. Miten se kannattaisi toteuttaa?

 

 1. Minkälaiseen pintaan savilaastia voi laittaa?

Savilaasti on luonnollinen laasti, joten se tarvitsee mekaanisen tartuntapinnan. Eli pinnan tulee olla joko karhea tai huokoinen.  Rakennuslevyistä tällainen pinta on esimerkiksi savilevy tai huokoinen puukuitulevy.  Vastaavasti esimerkiksi paperipintainen kipsilevy ei ole paras mahdollinen pohja savilaastille. Ne pinnat, jotka eivät sellaisenaan sovellu savilaastille, on suositeltavaa käsitellä tartuntapohjusteella.

 1. Sopiiko savilaasti märkätiloihin?

Savilaasti sopii erinomaisesti tiloihin, joissa on hetkellisesti suuri kosteuskuorma. Savilaasti ei kuitenkaan sovi suojaamattomasti roiskepinnoille. Savilaasti ei myöskään sovi jatkuvasti kosteana olevaan tilaan. Tämä tarkoittaa sitä, että savilaasti sopii hyvin  esimerkiksi kylpyhuoneen kattoon tai seinään johon ei tule suoraa vesisuihkua.

 1. Haluaisin laittaa savilaastia keittiön välitilaan. Onnistuuko se?

Savilaastia voi käyttää myös keittiön välitilassa. Huomioi kuitenkin, että savi on huokoinen pinta johon tahrat helposti imeytyvät. Savipinnan voi halutessaan suojata esimerkiksi luonnollisella lasitteella tai savilaastiseinän päälle voi laittaa lasin.

 1. Voiko savilaastiseinää pyyhkiä/pestä?

Savilaastiseinää voi pyyhkiä pehmeällä harjalla. Mikäli seinää haluaa pyyhkiä kostealla, pinta kannattaa suojata seinälasitteella.

 1. Onko savilaasteista mahdollisuus saada mallipaloja?

Kyllä on. Voit tilata ne verkkokaupan kautta tai sähköpostilla. Yksittäisten mallipalojen hinta on 9 €/kpl. Mikäli tarvitse useampia paloja, ota yhteyttä niin katsotaan tilanne tapauskohtaisesti.

 1. Ovatko luonnolliset rakennusmateriaalit kalliimpia kuin synteettiset?

Lähtökohtaisesti luonnollisten rakennusmateriaalien ei tarvitse olla kalliimpia. Markkinatilanteesta johtuen usein kuitenkin on niin, että luonnolliset rakennusmateriaalit ovat arvokkaampia. Pystymme kuitenkin toteuttamaan kohteita samaan hintaluokkaan kun tavanomaisilla ratkaisulla, mikäli rakennusala on tarpeeksi iso ja pääsemme ajoissa katsomaan juuri kohteeseen sopivat ratkaisut.  Tässä myös blogitekstimme aiheesta.

 1. Voinko hankkia kauttanne pelkät rakennusmateriaalit?

Ilman muuta. Tuotteiden mukana saat tuotelehden, jossa on tuotteen tiedot ja työohje.

 1. Miksi toimitusaika voi olla jopa 8 viikkoa?

Esimerkiksi savilaastisävyjä on olemassa niin valtava määrä, ettemme voi pitää niitä kaikkia millään varastossa. Jos asiakas tilaa muutaman ämpärin yhtä seinää varten, niin yhdistämme tilauksia ja tilaamme laastit suomeen kun tilauksia on riittävästi. Siksi on hyvä varautua pidempään toimitusaikaan, vaikka monesti toimitus voi olla myös paljon nopeammin.

 1. Voinko noutaa itse tilaamani tuotteet?

Voit. Tällä hetkellä meillä on varastot pääkaupunkiseudulla sekä Hollolassa. Voit ottaa yhteyttä, niin katsotaan sinulle sopiva noutoaika ja –paikka.

 1. Miksei valikoimissanne ole suomalaista savea?

Verkkokaupan valikoimissa ei ole suomalaista savea, koska menekki on Suomessa niin vähäinen. Niin kauan kuin menekki on vähäistä, valmistuskustannuksemme painokiloa kohden ovat niin paljon enemmän, että on edullisempaa tuoda valmis tuote muualta, sieltä missä tuotantomäärät voivat olla riittävän suuret. Näin luomme markkinoita ja kysyntää Suomeen, mahdollistamalla jokaiselle rakentajalle ja remontoijalle luonnollinen ja puhdas tuote. Kun kysyntä on riittävä, tulemme valmistamaan myös Suomessa savilaasteja ja muita rakennustuotteita savesta sekä luonnollisista materiaaleista. Mikäli haluatte suomalaista savea jo nyt, teemme tilauksesta sävyttämättömiä savilaasteja suomalaisesta savesta, hiekasta ja 100 % suomalaisella työllä.

 1. Haluaisin mahdollisimman puhtaan ja hengittävän seinärakenteen. Miten se kannattaisi toteuttaa?

Mahdollisimman puhdas materiaali on luonnollinen materiaali. Samoin hengittävyys liittyy nimenomaan luonnollisiin materiaaleihin. Mikäli haluat mahdollisimman puhtaan ja hengittävän seinän, se kannattaa alusta asti toteuttaa puhtaasti ja hengittävästi. Vaihtoehtoja tietysti on monia. Yleisin ratkaisu on levyseinä, jossa runko on puuta, levynä huokoinen puukuitulevy, levytetty seinä on vahvistettu savi-vahvistuslaastilla ja juuttiverkolla, vahvistettuseinä on tasoitettu hienolla savilaastilla, lopuksi valitaan pinta esim. maali, sisustuslaasti tai tapetti. Tämä on kustannustehokas ja nopea tapa rakentaa puhtaasti ja luonnollisesti. Hintaluokka per neliö tällä rakenteella on materiaaleille noin 20 €/m2 ja työlle noin  20 €/m2 riippuen kohteesta.