puhdas sisäilma

Myös Suomessa aletaan viimein herätä ja ymmärtää mitä sisäilman laatu ja puhdas ilma merkitsevät. Ehkäpä pian pystymme myös hyväksymään ne luonnollisen yksinkertaiset keinot hyvän sisäilman saavuttamiseksi…

Lainaus sisäilma-asiantuntijan ja arkkitehdin tekstistä:

Ennustan, että tulevaisuudessa

Muutama numero väitteeni selustaksi:

Entäpä ne keinot, miten pystymme tarjoamaan puhtaan sisäilman? Epäpuhtauksien poistaminen, kuten siivous ja riittävä ilmanvaihto on tietysti tärkeää. Epäpuhtauksien torjunnassa olisi kuitenkin päähuomio kiinnitettävä epäpuhtauslähteiden poistamiseen, sillä ilmanvaihdon mitoittaminen kaikkien epäpuhtauksien poistamiseen ei ole järkevää (Lainaus: Rakennusten sisäilma ja LVI-tekniikka, Seppänen). Rakennus- ja sisustusmateriaalit ovat monien epäpuhtauksien lähteenä sisäilmassa ja materiaaliperäisien päästöjen katsotaan olevan päätekijä mm. sairasrakennusilmiölle?

Entä tiesitkö, että sisäilman suhteellinen kosteus vaikuttaa lähes kaikkiin sisäilman epäpuhtaustekijöihin ja että luonnolliset materiaalit pyrkivät ”hengittäessään” tasapainottamaan suhteellisen kosteuden tasolle, jossa eäpuhtaustekijöitä on vähiten ja meidän ihmisten on hyvä olla?! Ihmeellistä, mutta näin luonto toimii!

Olemme todella innoissamme kun voimme kertoa, että luonnolliset rakennusmateriaalit ovat puhtaita ja hengittäviä. Useat tuotteemme ovat myös testatusti 100 % puhtaita epäpuhtauspäästöistä sisäilmaan (huomiona, että esimerkiksi Suomessa käytössä oleva M1 luokitus sallii materiaalien epäpuhtauspäästöt). Luonnolliset materiaalit ovat myös luonnollisen kauniita. Niillä voidaan toteuttaa niin moderneja kuin perinteisiä tiloja. Esim. Clayworks savilaastit on valittu Euroopassa parhaaksi sisäpintamateriaaliksi ja Villecon luonnollisilla materiaaleilla toteuttamat olohuoneen pinnat vuoden 2014 asuntomessuilla Suomessa oli mm. Helsin Sanomien TOP 5 listalla.