Kemikaaleja ei tarvita laadukkaaseen rakentamiseen tai sisäpintojen parhaankaan laatutason saavuttamiseen

Myös isojen, markkinoita pitempään hallineiden LVI ja rakennusalan yritysten asiantuntijahenkilöstö on herännyt huomaamaan sisäilman laadun merkittäviä puutteita ja kuinka tärkeää on pyrkiä toteuttamaan puhdas sisäilma rakennuksissa. Esimerkiksi Naturvention ja Wise Group puhuvat sisäilman puhtauden merkityksestä viimeisessä blogikirjoituksessaan (Sisäilma-asiantuntija: Korkeat kemikaalipitoisuudet uusien työtilojen riskinä, 3.6.2015), mikä on hieno asia!

Merkille pantavaa kuitenkin on, että asiantuntijatahot toteavat, että merkittävin puhtaan ilman kannalta on ilmanvaihto ja ilman puhdistaminen ja ettei puhtaan, kemikaalivapaan sisäilman toteuttaminen olisi mahdollista. Tämä on siis väärää tietoa. On hullunkurista kuulla asiantuntijoiden suusta, että rakennukset nyt vain ovat hieman epäpuhtaita ja hieman myrkyllisiä ja että tämä on hyväksyttävää – ainahan voimme puhdistaa ja poistaa epäpuhdasta ilmaa.

Kuitenkin luonnolliset materiaalit ovat 100 % puhtaita, myös testatusti! Hyvä rakennus pitää käyttäjänsä puhtaassa ja turvallisessa huomassa ja toivottaa kaiken hyvän tervetulleeksi. Pitäen kuitenkin pahan loitolla – Kemikaaleja tms. ei tarvita laadukkaaseen rakentamiseen tai sisäpintojen parhaankaan laatutason saavuttamiseen. Kaikki sisäpuoliset rakenteet ja sisäpinnat voidaan toteuttaa puhtaasti luonnollisilla materiaaleilla.